1. Zonnetegels

Geavanceerde zonnecollectoren kunnen naadloos worden geïntegreerd in bestaande gordelroos en kunnen tot 1 kilowatt energie per 100 vierkante voet genereren. Ze zijn vooral goed voor zonnige daken in verenigingen van huiseigenaren die typische zonnepanelen verbieden. Hoewel ze de energiekosten kunnen helpen compenseren met zonne-energie, kosten ze ook meer dan traditionele zonne-energieopties.

2. Asfalt gordelroos

Asfalt gordelroos zijn de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen in Amerika, omdat ze effectief zijn in alle omgevingsomstandigheden. De kwaliteit varieert sterk, dus vraag of ze voldoen aan de ASTM D3161, Klasse F (110 mph) of ASTM D7158, Klasse H (150 mph) wind testen en de AC438 duurzaamheidstest. De kosten vooraf zijn laag, maar u zou na ongeveer 20 jaar moeten verwachten de dakspanen te vervangen. Als u in een hagelgevoelig gebied woont, overweeg dan schokbestendige gordelroos met een UL 2218 Klasse 4-classificatie. Slagvaste gordelroos komt mogelijk in aanmerking voor korting op de premie van uw huiseigenaar.


3. Metalen dakbedekking

Metalen dakbedekking wordt geleverd in verticale panelen of gordelroos die lijkt op leisteen, tegels en schud – en duurt ongeveer 60 jaar. Metaal blinkt uit bij het afwerpen van zware sneeuw en regen, zal niet branden en is bestand tegen harde wind. Het is lichtgewicht en kan over bestaande daken worden geïnstalleerd. Metaal kan echter luidruchtig zijn tijdens stortbuien en kan deuk van de hagel.

4. Met steen bedekt staal

In elkaar grijpende panelen bootsen leisteen, klei of shingles na en weerstaan ​​schade veroorzaakt door zware regenval (tot 8,8 inch per uur), winden van 120 mijl per uur, opbeurende, hagel- en vries-ontdooi cycli. Daarom zijn ze een economische, effectieve keuze voor natte, winderige gebieden of gebieden die gevoelig zijn voor bosbranden. Sommige met steen beklede stalen daken zijn gegarandeerd voor de levensduur van het huis.

5. Leisteen

Leisteen dakbedekking gaat meer dan 100 jaar mee. Het zal niet branden, is waterdicht en is bestand tegen schimmels en schimmel. Slate is effectief in natte klimaten, maar is duur, zwaar en kan gemakkelijk worden gebroken als er op wordt gestapeld. Houd hier rekening mee als u in een gebied woont dat hagel kent.

6. Rubberen leisteen

Rubberen leisteen ziet er natuurlijk uit en kan met een mes worden gesneden om op ingewikkelde daken te passen, zoals die op Victoriaanse huizen. Rubberen leistenen daken kunnen 100 jaar meegaan, maar kunnen beschadigd raken door schotelantennes en lopen – dus kan ook vatbaar zijn voor schade door hagel, vergelijkbaar met leisteen. Dakbedekkingsprofessionals die zijn opgeleid om rubberen leisteen te installeren, zijn mogelijk moeilijk te vinden.

7. Klei en betontegels

Klei en betonnen dakpannen kunnen bestand zijn tegen schade door tornado’s, orkanen of windvlagen tot 125 mijl per uur en zelfs aardbevingen, volgens “Een samenvatting van experimentele studies over seismische prestaties van tegels voor betonnen en klei dakbedekking” door de Universiteit van Zuid-Californië voor de Tile Roofing Institute. Ze zijn goed in warme, droge klimaten. Ze kunnen extra steun nodig hebben om hun gewicht te dragen, en ze zullen waarschijnlijk breken wanneer ze worden gelopen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *